Dünyanın ən qəribə ləzzətlərini sizlər üçün yığdıq.O qəribə ləzzətlər:


1) İlan şərabı (Cənubi və Şərqi Asiya): Bu qəribə içkinin Çin və Vyetnamda sağlamlıq baxımından ciddi faydaları olan bir şərab olduğuna inanılır.Düyü şarabının içərisinə ilan qoyulmasıyla edilən şərab Cənubi və Şərqi Asiyada çox populyardır. 


2) Yüzyıl yumurtası (Çin): Bu yumurta adı kimi yüz il ərzində deyil, yalnız bir neçə ay gözlədilir.Yəni yumurtanın içinin rəngi sarıdan qaraya dönənə qədər.. 


3) Kirpi balığı (Yaponiya): Yaponiyada çox məşhur olan bu balıqda insan həyatını riskə atacaq zəhərli parçalar var. 2000-ci ildən bu yana 20 adam Fugu ‘olaraq bilinən bu kirpi balığını istehlak etdiyi üçün zəhərlənərək öldü. 


4) Qızarmış hörümçək (Kamboca): Kambocada elit bir ləzzət olaraq xatırlanan qızarmış hörümçək qara bibər və yaşıl limonla xidmət edilir. Kamboçyanın ən sosyetik restoranlarının müştərilərinə həftədə 200 ədəd qızarmış hörümçək satıldıqı bilinir.


5) Witchetty (Avstraliya): Böyük ağ tırtıllardan ibarət olan bu ləzzət Avstraliya yerlilərinin, yəni aborgenlərin ənənəvi yeməyidir. 


6) Shiokara (Yaponiya): Yaponiyada sevilən bu yemək squid kimi dəniz heyvanlarının daxili orqanlarından hazırlanır.


7) Çəyirtkə qızartması (Meksika): Dünyanın bir çox yerində sevilən bu ləzzət xüsusilə Meksikada populyardır. Meksika küçələrdə qızardılan satılan çəyirtkənin Asiyada isə marketlərdə tapmaq mümkündür. Restoranlarda sarımsaq və yaşıl limonla xidmət edilən çəyirtkə qızartması zülal ağırlıqlı bir qidadır.


8) Sannakji (Koreya): Ənənəvi bir Koreya yeməyi olan Sannakji canlı ahtopotun kiçik kiçik dilimlənməsindən meydana gəlir. 


9) Qağayı ürəyi (İslandiya): İngiltərənin ən məşhur aşçılarından Gordon Ramsay 2008-ci ildə televiziya proqramında qağayı ürəyini haşladığında tamaşaçılardan reaksiya görmüşdü. Ancaq qağayı ürəyi İslandiya mətbəxinin ənənəvi bir elementidir. 


10) Escamole (Meksika):Tequilanin kaktus kökündən edildiyini bilirik. Ancaq kaktus məhsulu zamanı toplanan böcəklərin də bir yemək ola biləcəyini də bilir idinizmi? Meksikalılar bu yeməyi Böcək kürüsü ‘olaraq xarakterizə edir.